Højsgaard Mikrovineri har pr. den 1. september 2019 fået plads til et vineri i Annebergparken, Nykøbing Sjælland. Her forarbejdes frugten igennem presning og gæring til vinen, hvorefter den lagres på enten tank, tønde eller flaske indtil den er klar til salg.

 
Der er folk, som lever et eksemplarisk liv, som ikke drikker vin, lytter til musik, læser digte eller ser på malerier. De er tilfældigvis født uden nogen som helst kunstnerisk sans.
— André L. Simon
 
25353767_1518711141558063_4810558078111906986_n.jpg

Til vinen tilsættes der primært kulturgær for at sikre en bestemt vinstil. Der anvendes sulfit til stabilisering af vinen og sikring af holdbarheden.

Vegansk vin kan man kalde alle vores vine, da der IKKE er brugt klaringsmidler (med undtagelse af Hybenvin 2017). Det grønne mærke er kun påført enkelte af vores vine. Der filtreres i mindst muligt omfang, hvorfor det i dag kun er rosévinen, der undergår denne behandling.

 

Emballage til vinkasserne er for trækassernes vedkommende genbrugstræ. Træet stammer fra paller, der ikke kan genanvendes.

DSC_0169.jpg
 
DSC_0156-2.jpg

Vi lægger stor vægt på at være bæredygtige og har derfor købt genbrugsflasker fra Kroghs Flaskegenbrug. Det betyder, at flaskerne er vasket og klar til påfyldning, når de bliver leveret, men også at ikke én flaske er ens, hvad angår farve og ridser.

 

Etiketterne til Højsgaard Mikrovineris vine er designet i samarbejde med Rasmus Svane, mens selve printningen forgår i hyggelige omgivelser hos Actum print og tryk.

DSC_0167.jpg