Terrioren i Odsherred, som primært er gammel havbund, giver vinmarkerne en nøjsom jord, der er fyldt med sten og sand. En kort afstand til havet betyder, at vejret er stabilt med en lang sensommer og sjældne forekomster af forårsfrost. Den hyppige vestenvind i området bevirker at druerne lettere tørrer, hvilket giver vinene en karakteristisk intens smag.

 
Da Pilegården havde korn på den samme mark kunne fasanen ikke gemme sig.
— Mangeårig sommerhusejer fra lokalområdet
 

Vinavlere af bæredygtig, dansk vin

Denne rejse startede med tilplantning med 72 vinstokke på en sommerhusgrund i Sejerøbugten. De første stokke blev plantet i 2010 og de sidst blev plantet i 2019. Vi har plantet stokkene Rondo, Castel og Cabernet Cortis.

Passionen har nu medført at hobbyavler er blev til erhvervsavler (2017) og senere er et helt eget vineri i Annebergparken kommet til (2019). Vineriet har gjort det muligt at lave flere både små og store produktioner af vine på dansk frugt og bær foruden druerne.

Vi har fokus på bæredygtighed i vores produktion af druer og vine. Det betyder for os, at vi kun bruger dansk frugt og grønt til vores vine. Vi har også valgt at lave flere af vinene vegansk. Alt bliver genbrugt fra egetræsfade, vinflasker til vinkasser af genbrugstræ.

Vores vine kan købes på webshoppen.

Velkommen til, så tager vi næste skridt af rejsen sammen.

god dag

Anne og Kenneth

Mikrovineri - Kenneth-16.jpg

Igennem hårde erfaringer har vi måtte erkende, at roden på vinplanten spiller en ikke uvæsentlig rolle. De fleste podeplanter, der sælges i Danmark er på roden SO4, som er god til muldjord. Da vores jord i vinmarken primært består af sten og sand, har vores vinplanter brug for en rod, der kan nå langt ned. Derfor poder vi selv vores planter på Kober 125 AA.

Jorden i vinmarken forarbejdes mindst muligt. Det er nødvendigt at tilføre kompost til de nye planter, så roden kan få fat. Der tilsættes naturlig gødning for at få komposteringen igang. Komposten medvirker til at gøre jorden sur (lav pH), der videnskabeligt har vist at give mindre syre til vinen (højere pH).

IMG_2360.jpg